Üye olun veya Giriş yapın
Beni hatırla
 Şifrenizi mi unuttunuz?
Şifremi unuttum

Kayıt olurken kullandığınız E-posta adresinizi giriniz.

Ücretsiz Üye Olun

Erkek Bayan
kullanım şartlarını ve gizlilik politikasını kabul ediyorum.
Yanıtla

1. 15.08.2011 | 03:27 #1
    tvreklam tvreklam.org Yöneticisi
    Katılım Tarihi:
    06/2009
    Videolarınızı düzenlerken kullanabileceğiniz birçok program var. Bu programları 2 bölümde inceleyebiliriz. Birinci gruptaki programlar amatör amaçlara yönelik araçlardır ve daha çok hızlı şekilde vide kesme, logo ekleme gibi amaçlar için kullanılır.

En çok tercih edilen ve videolarınız için çok hızlı bir şekilde sonuçlar almanızı olanak sağlayan yazılım Video Converter Ultimate'dir.

Video Converter Ultimate
    http://www.imtoo.com/video-converter.html

İkinci grupta yer alan programlar ise profesyonel video düzenleme araçlarıdır. Bugün film sektöründen diğer bir çok alana kadar uzanan geniş bir kesimde yaygın olarak kullanılmaktadırlar.

En yaygın olarak kullanılan güçlü video düzenleme programları şunlardır:

Adobe Premiere Pro
    http://www.adobe.com/tr/products/premiere.html

Canopus Edius
    http://www.grassvalley.com/products/edius_6

Avid Studio
    http://www.avid.com/US/products/Avid-Studio
    En son 15.08.2011 | 03:34 tarihinde tvreklam tarafından düzenlenmiştir.

2. 23.12.2011 | 16:13 #2
    1lensimbile tvreklam.org Üyesi
    Katılım Tarihi:
    12/2011
    selamlar ben adobe premiere kullanıyorum. program MOV'lardan bazılarını açıyor bazılarını açmıyor. 'the importer reported a generic errror' diye bir hata veriyor. yani bi genel hata yuzunden aktarım raporlandı gibi bişey. ama bazılarını sorunsuz açıyor. format değiştiriyorum
    avi'ye falan çeviriyorum. onda da ses kanalı gözükmüyor adobe'da ama ses çıkıyor. :S acep bazı MOV'ları açıp bazılarını açmamasının sebebi ne olabilir? ve nasıl çözerim bilen varsa çok sevinirim. ben canon dslr'la çekiyorum genelde videoları. geçen gün değiştirdim makineyi yine canon ama bununla çektiklerim mi açmıyo acaba yani makineyle ilgisi olabilir mi? çünkü k lite codec'i quicktime player'ı guncelledım. hatta adobe'u sılıp
    tekrar yukledım. ama nafile.

3. 23.12.2011 | 18:09 #3
    Katılım Tarihi:
    06/2009
    Selamlar,

import edemediğiniz videoları Adobe Media Encoder ile şu ayarları uygulyıp denerseniz sorun düzelecektir.

1- Media Encoder'a videonuzu ekleyin. Format sekmesinden Quicktime'ı seçin
    2- Hazır Ayar bölümünden PAL DV'yi seçin.

çevirme işlemini tamamladıktan sonra Premiere'e import edebilirsiniz.

Bu işlemler sonucunda sonucu tekrar yazarsanız yardımcı olurum.

4. 24.12.2011 | 12:49 #4
    Katılım Tarihi:
    12/2011
    cevap ıcın saolun.
    1-siz adobe premiere'in içindeki export seçeeğine tıklayınca cıkan media encoder'dan mı bahsediyorsunuz? eger ondan bahsedıyorsanız zaten ımport edemedıgım dosya orda da gozukmuyor. nasıl ekleyecegım ımport edemedıgım dosyayı?
    2- eger ondan bahsetmıyorsanız asagıdakı encoderların hepsını ındırıp yuklemeyı denedım ama pc kabul etmedı.
    http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=160&platform=Windows

5. 24.12.2011 | 15:09 #5
    Katılım Tarihi:
    06/2009
    Öncelikle sorununuzun codec ile ilgili olduğunu belirtmeliyim. Premiere bazı dosyalarının sıkıştırma codeclerini tanımayabiliyor. Örneğin bilgiyarınızda Quictime Player yüklü olmasına ve bir mov dosyasını quictime ile oynatabilmenize rağmen, Premiere import ederken bahsettiğiniz hata mesajını vermektedir.

Benim bahsettiğim Adobe CS 5.5 Production versiyonu ile beraber gelen Media Encoder evet. Ben bu tarz sorunlar yaşadığımda bu programı kullanarak sorunu çözüyorum. Ayrıca bununla sorunu çözemediğim durumlarda ise aşağıdaki programı kullanarak problemi hallediyorum.
    Video Converter Ultimate
    http://www.imtoo.com/video-converter.html

Bilgiyarınızdaki codec yapılandırması veya hatalı yüklemeler neticesinde bir kaos olmuş olabilir.

Sorunu çözemezseniz size uzaktan destek sağlayıp (Teamweaver) yardımcı olabilirim.

6. 24.12.2011 | 17:37 #6
    Katılım Tarihi:
    12/2011
    ben adobe premiere pro 2 kullanıyorum ne yazık kı cunku pc ust surumlerını kaldıracak kadar guclu degıl. onda da o medıa encoder'ı ancak export secenegı uzerınden ayarlayabılıyorsunuz. export etmek ıcın de ınport etmek gerekıyor pek tabi. smdı bende zaten bır converter var onda da baska formatlara donusturdugumde de sorun oluyor. ama ısın ılgınc yanı aynı marka ve model baska bır dslr'la cekılmıs goruntulerı alıyor. o yuzden dedım acaba makıneyle ılgılı olabılır mı dıye. gercı her ıkı makıneden cıkan goruntulerı quıcktıme goruyor sadece adobe secıcılık yapıyor. sonucta problemı halledemedım su an. acep pro 2 ıcın baska bır onerınız var mı? yoksa dedıgınız gıbı teamweaver kurulu bende ordan yardım ısteyecegım sızden sakıncası yoksa.

7. 25.12.2011 | 17:24 #7
    Katılım Tarihi:
    06/2009
    Aşağıdaki adımları uygulayın büyük ihtimal sorununuz düzelecektir:

1- Premire'in sorunsuz olarak import edebildiği bir mov dosyasını seçin.
    2- Quicktime Pro'yu açın. Seçtiğiniz bu mov dosyasını Quicktime'da oynatın.
    3- Quicktime menüden Window-> Show Movie Inspector'u tıklayın.
    4- Açılan pencerede Format bölümünde yazan bilgileri not edin. örnek: MPEG-4 video, AAC audio gibi.
    5- Sorun yaşadığınız mov dosyasını yine Quicktime ile açın. File -> Export işlemlerini uygulayın. Options sekmesinde Video ve Audio ayarlarını, daha önce not aldığınız şekilde ayarlayıp export edin.

Umarım sorun düzelecektir. Eğer düzelmezse özel mesaj gönderin. Teamweaver ile yardımcı olurum. Kolay gelsin.
    En son 25.12.2011 | 17:25 tarihinde tvreklam tarafından düzenlenmiştir.

8. 02.01.2012 | 14:01 #8
    xserhat tvreklam.org Üyesi
    Katılım Tarihi:
    01/2012
    Başka bir video düzenleme yazılımını denediniz mi?

9. 02.01.2012 | 20:31 #9
    Katılım Tarihi:
    06/2009
    Alıntı "xserhat" tarafından gönderilen mesaj:
    Başka bir video düzenleme yazılımını denediniz mi?

sayın xserhat, arkadaşın problemi çözüldü. Sorun Türkçe karakterler (ş,ğ,ç gibi) içeren bir video ismi kullanmasından kaynaklanıyordu. Premiere Pro 2 gibi alt sürümlerde bu tarz dosya adı problemleri yaşanabiliyor.

10. 05.01.2012 | 12:29 #10
    Katılım Tarihi:
    12/2011
    Alıntı "tvreklam" tarafından gönderilen mesaj:

sayın xserhat, arkadaşın problemi çözüldü. Sorun Türkçe karakterler (ş,ğ,ç gibi) içeren bir video ismi kullanmasından kaynaklanıyordu. Premiere Pro 2 gibi alt sürümlerde bu tarz dosya adı problemleri yaşanabiliyor.

aynen öyle valla 1 haftalık kıvranmadan sonra sorun çok basitmiş. hani derler ya aradığın şey aslında gözünün önündedir diye :]
    yaşasın tvreklam! :]

Yanıtla
Göster